måndag 14 maj 2012

Hej!

Hej!
Vet inte hur många som läser här längre, vi har ju inte varit så flitiga med inlägg på ett tag, men här kommer i alla fall ett:

Holger hade förra tisdagen på sig sin formella skoluniform för sista gången. De hade "Leadership summit" för grade 1. Några av barnen (inte Holger) stod inför ca 300 elever och föräldrar och berättade vad det innebar att vara en bra ledare ur olika aspekter. Holger var med i en kör som sjöng en sång för oss.

Tråkigt att det var sista gången han hade skoluniform på sig. Synd att Sverige inte har det. Det är en genialisk idé tycker jag och tror jag, alla andra svenska föräldrar som bor här. Har nog skrivit om det förr, men fördelarna överväger klart nackdelarna i alla fall. Nu ska han ha den lite mer lediga sport-uniformen tills skolan slutar i början på juni.

Förra söndagen satt vi ganska sent med Holgers läxa. Vi hade glömt bort den under veckan, och efter vi var klara skrev Holger en lapp och tejpade upp på TV´n som han brukar sätta sig framför efter skolan. Titta noga på bilden här intill så ser ni vad han skrev på lappen...

Holger är väldigt inne i cricket nu. Han spelar ute på gatan så fort han får chansen, han samlar på cricket-kort (samlarkort) och byter med kompisar, han tittar på cricket matcher på TV på kvällarna. Det är en kul sport tycker jag, tyvärr lite långdragna matcher.  I särklass den största sporten här och, tror jag, i många andra länder som tidigare var med i the British Commonwealth. Undrar om det finns någon cricketklubb i Göteborg eller Sverige...

Nedräkningen inför återflytt till Sverige har börjat. Vi har bokat flygbiljetter till den 28 juni. Det svåraste blir att lämna Savitri som känns som en familjemedlem numera. Men hon ska åtminstone börja jobba hos en ny Volvo-familj från Frankrike efter oss. Alltid bra för en maid att få jobb hos en utländsk familj som inte ser henne som mindre värd.







/Rikard
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar