tisdag 22 februari 2011

Beachen med nya vattenkoppor

Det är tisdag-kväll och vi är fortfarande lite sega efter helgens äventyr. Vi for till Pondicherry på Indiens östkust på weekend-tripp. Jag (Carolina) tog fredagen ledig efter en intensiv vecka på jobbet. Sent på torsdagskvällen gick vi på en natt/sov-buss i Bangalore och gick av den samma, 9 timmar senare i Pondicherry - där emellan sov vi några skvättar då motorn inte gick på högvarv eller då tutan inte lät eller då väglaget inte var för skumpigt. Holger och Svea sov dock hela vägen (bara jag och Rikard som fick sömnbrist)

I Pondicherry hade vi bokat rum på en resort vid namn DUNE - en ekologisk gård med egenproducerade råvaror och härlig omgivning. Det ligger vid havet, så det blev både poolbad och havsbad. Det fanns lekpark i anslutning till pool och restaurang. Det fanns aktiviteter på eftermiddagarna - mjölka kor, dreja skålar och skjuta ballonger.

Vi var i Pondicherry i tre hela dagar. En eftermiddag tog vi Auto-Rickshaw in till staden och besökte strandpromenaden, köpte godis och åt middag. Det tog 25 min en väg, så när vi kom hem på kvällen skorrade det i hela skallen efter lång Rickshaw-färd.

Vi tog bussen tillbaka på söndagskvällen. Våra sovplatser var nu i bakre delen av bussen - vi låg rakt över bakre hjulupphängning och vissa stunder kändes det som vi låg rakt på axeln (man lyfte från bädden på de sämsta vägpartierna). Återigen sov barnen och vi sov något. Uppenbarligen sov vi alla djupt då vi nådde Bangalore, vid 05:30. Rikard hade bett chauffören meddela 10 min före vi skulle stiga av (då det var ett kort stopp, ej ändstation och vi hade mycket att samla ihop). Vid 05:30 ruskade Rikard liv i mig och då hade bussen redan stoppat och vi förväntades gå av omgående - vimmelkantiga rev vi ihop våra bäddar, väckte Holger, bar Svea och kom av bussen - vår chaufför (Ramesh) kom snart och hämtade oss och vi kom hem.

Dagen innan Pondicherry såg vi prickar på Sveas kropp - vi beslutade att köra ändå - dagen för avresa var det konstaterat att Svea hade vattenkoppor - hon var inte hängig eller febrig så vi åkte - prickarna blev allt fler under helgen, men förutom utseendet gick det jättebra.

Se några utvalda bilder.
God natt!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar