lördag 26 juni 2010

Lördagsutflykt

Idag bytte vi lägenhet. När vi kom var vi uppgraderade p.g.a. av lägenhetsbrist, så vi har bott bättre än vi betalar för i fyra dagar. Idag kom vi därmed till en sämre lägenhet, men helt ok.

Här är ett kök utan spis, så Carolina frågade om vi kan få hit en platta - det kunde vi inte sa de, men när Carolina visade att det finns stekpanna och gryta i skåpet erbjöd de en platta med gascylinder. Efter 10min kom en kille med en eldriven induktions-platta, så det blev ju super. Vi gjorde nudlar och åt innan vi stack iväg på utflykt.


Utflykten gick till ett vetenskaps-museum i centrum. Det var en sliten anläggning, men det var kul ändå. Det var som ett Universeum med många år på nacken och utan djur. Holger och Carolina gick på 3D-film där man klämdes in i ett litet rum med plaststolar och en stor data-skärm (Holger tyckte det var kanon). Det fanns en upptäckar-avdelning för barn där vi fotade oss i djur-förklädnad (se bild). Mot slutet hittade vi en avdelning med en gigantisk kulbana i taket (se bild), man vevade upp stora plastkulor och sedan rullade de slumpmässigt genom systemet och kom sedan ner igen för ny uppvevning.


Hemfärden från museet kantades av kor, trädfällning och en massa spännande att beskåda (en timmas bilfärd går i ett huj med allt som händer).


På vägen hem stannade chauffören vid en indisk restaurang och tipsade om typisk indisk, "non spicy" mat. Dock har ingen indier hittils lyckats servera oss "non spicy" mat som verkligen är "non spicy". Det de kallar "non spicy" brinner i munnen. Holger behövde besöka en toa på restaurangen och vi följde skylten mot toilet - det vi mötte var ett litet rum med en helsmutsig ståtoa utan papper och rinnande vatten (Holger var plötsligt inte i behov av att gå på toa).

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar