onsdag 23 juni 2010

Maharadjan Mac!




Hej!
Detta är Rikard som skriver här för första gången.
Vi bor nu i en tillfällig lägenhet och väntar mest på att få vårt hus (7 juli) och våra möbler som ska komma i slutet på juli. Här följer utdrag ur mail till min kära mor:

"Vi har det bra. Idag har det varit mulet nästan hela dagen. När vi badade i em frös vi lite, det blåste ganska kraftigt då. Har inte sett någon termometer men det ligger nog runt 20-25 grader.

Vi har åkt lite bil idag till och från Carolinas jobb. Lunch på McDonalds, jag åt en Maharadjan Mac. Indiens motsvarighet till Big Mac. Kyckling i stället för kött och en hel del starkare kryddor i dressingen, annars precis som en Big Mac.

Ganska mycket väntan på Carolinas jobb på folket som ska ordna med vår registrering. De verkar inte vara världens proffsigaste. Det ena beskedet byts ut mot det andra hela tiden. Det enda vi till slut fick gjort idag var att ta passbilder. Till vad vet jag inte riktigt.

Carolinas jobb verkade trevligt, alla tittade nyfiket på oss när vi gick i genom hela kontorslandskapet. Vi träffade Sachin, som vi tidigare träffat hemma i Sverige och Carolinas granne på kontoret; Charan som ska gifta sig i september och som sagt till Carolina att han ska bjuda oss, visserligen tillsammans med minst 600 andra, men ändå, det låter ju spännande."

Ps. Även om det inte syns på den översta bilden var det rätt mycket trafik på den vägen där damerna gick och sopade vägkanten samt rensade ogräs mellan asfaltyta och kantsten. Den trafikavstängningen hade kanske inte fått godkänt i Sverige...

1 kommentar:

  1. Roligt att höra från er. Bra att du försöker hålla liv i jobbkunskaperna därborta Rikard (och när du kommer tillbaka till oss är det ok att sticka till oss några sedlar om du vill ha något gjort:)
    Ser fram emot rapporter om erosion, ras (kanske till och med skred), potthål stora som långtradare, sjukt gamla kor, bra Bollywoodfilmer, roliga missförstånd på det nordamerikanskinfluerade (?) Kannada osv.
    Namaskara /Axel

    SvaraRadera