tisdag 21 september 2010

Blogg-strul!


I söndags när vi skulle skriva om vår händelserika helg fungerade inte blogg-sidan. Inte förrän ikväll har vi kommit åt den (TVÅ HELA DAGAR).

Den händelserika helgen var mest händelserik under lördagen. På schemat stod lunch med husägaren i centrala Bangalore samt bröllopsmottagning i norra Bangalore. Då Carolina hade tre dagar med heldagsmöten förra veckan (kollegor från Sverige, Frankrike, Kina och Japan samlade i Bangalore) fanns det ingen tid för bröllopsförberedelser under veckan = alla klädinköp skulle ske på lördag morgon. För Rikard och barnen var det inga problem, men Carolina hade lovat att komma i sari och det var uppenbart att man inte brukar köpa det samma dag - till sist hittade Carolina en butik som kunde sy upp på fyra timmar.


Efter beställd sari och inköpta barnkläder och skjortor åkte vi hem och vände, åkte 1 timma bil för att möta husägaren med familj (fru, dotter, son, pappa). Det var en supertrevlig lunch, god mat och trevligt samtal. När klockan började närma sig 15:30 skruvade chauffören på sig ute i bilen (han tyckte det var dags att röra på oss, för att klara nästa aktivitet)

Efter 1 timma var vi hemma igen, Rikard och Ramesh åkte och hämtade sari medan Carolina och barnen började förbereda sig. Klockan 19:00 skulle vi vara på bröllops-mottagningen och vi behövde åka senast 17:30. Savitri kom hit och hjälpte till med sari-påklädning. Barnen kände sig så fina i nya Indiska stasser. (Se bild)

Det tog kortare tid än beräknat att åka till festen, så vi kom i tid även om vi åkte hemifrån senare än beräknat.


Då till denna upplevelse med bröllops-mottagning. Carolinas kollega gifte sig i Chenai förra helgen, fest i dagarna tre med uppföljande fest i Bangalore denna helg. Vi var inte med på själva bröllopet. Mottagningen gick ut på att man skulle sitta och vänta på stolar en stund, brudparet satt på en scen, efter en stund fick man gå upp på scenen i grupper och gratulera brudparet, man fotograferades med brudparet och sedan träffade man inte dem mer (de skulle fortsätta att hälsa på ytterligare 600-700 gäster, vilket tog resten av kvällen). Vi gick över till en annan lokal där det blev indisk buffé (soppa, ris, roti, grytor, glass & gummiboll) som avrundades med ett löv fyllt med olika små frön, socker och russin (det var som att stoppa in en matsked tvättmedel i munnen :). Maten intogs stående eller sittande på stol utan bord (barnen fick inte mycket i magen). Efter detta var mottagningen slut och man skulle gå hem. Men vi blev bjudna hem till Carolinas kollega Netikka med man Amber.

Svea somnade i bilen dit och Holger somnade på soffan där. Amber spelade gitarr och vi drack två sorters te. Efter tolv bar vi vars barn i famnen till bilen och åkte hem.

Det blev inget kyrkbesök på söndagen, det startar ju 9:00 och vi hade inte ork att dra iväg med barnen så tidigt efter den intensiva lördagen.

Söndagen tog vi det lugnt vid poolområdet - Rikard mötte Asim i tennis medan Carolina och barnen badade. Vi åt en god middag med lime- och vitlöks-marinerad fisk, potatisklyftor och svensk hollandaisås (påssås vi har med i mängder).

Rösta behövde vi inte tänka på - avklarat för flera veckor sedan brevledes.

I kväll är det febrigt (Svea), förkylt (Rikard), magkörigt (Carolina) och kanonbra (Holger).

God afton!

4 kommentarer:

  1. Kul att se er i sådana kläder, Holger har cool frisyr med.

    /V

    SvaraRadera
  2. Hej! Det är så kul att läsa er blogg. Dock undrar jag vilka som är brudparet på bilden från bröllopet. Ha det så bra! Kram Sofie

    SvaraRadera
  3. Härligt!!

    Så fina ni är i era Sari'er!!

    Kram kram kram från Oslo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej det är jag som är Svea idag 17/2 2019 så är jag 11 år och ska fylla 12. Jag vet inte om du vet vem jag är men jag är den minsta tjejen på bilden.

      Radera