onsdag 13 oktober 2010

Det regnar festivaler

Rikard här.

Carolina sitter vid sin dator och jobbar. Barnen sover. En cd med Carola ljuder i högtalarna till det taktfasta ljudet från syrsorna utanför. En oxfilé-klyftpotatis-bearnaissesås-middag är avslutad (oxfilén kostar här ca 55 kr/kg). Pastorn + en till, från kyrkan vi besökt 3 söndagar, har just varit här på en fika. Lugnet har infunnit sig och allt är frid och fröjd.


En av de största indiska högtiderna är här; Dussera festival. Enligt hinduisk tradition ska verktyg och redskap, som används för att tjäna ihop till levebrödet, tackas nu till helgen. Detta görs genom dekoration av de aktuella sakerna med blommor, smycken m.m. så kallad Puja. Under tiden får verktygen vila och inhämta inspiration till att fortsätta ett år till med nya krafter.

Det enda positiva med detta är att Carolina är ledig på fredag. Då ska vi antagligen ta det lugnt, men på lördag tänkte vi åka till Innovative filmcity, någon slags universal studios med åkattraktioner och andra roliga saker.

På söndag är det "harvest festival" i kyrkan, där det anordnas saker hela dagen, bl.a. en försäljning av handgjorda eller köpta saker och leksaker som vi nog ska bidra till. Pengarna går till utbyggnad av kyrkan. Harvest festival innebär att Gud under några dagar blir mottagare och människan givare, i stället för tvärtom som resten av året.

På söndag kväll beger sig Carolina till Tokyo. Hon kommer tillbaka på lördag kväll.

Vi har haft Sverigebesök här ett par dagar i form av Louice med kollega. Det har varit mycket trevligt. Hon kom med bl. a. kaviar så Holger fullkomligt vräker i sig kaviarmackor nu på frukostarna.

Festivalerna avlöser varandra på barnens förskola, så har det varit hela hösten. Nu är det dags för Halloween festival. (Skulle ta kort på den förra utsmyckning på barnens skola, men när jag väl fick med kameran hade de tagit ner den. Den bestod nämligen mest av svastickor; Lyckobringande symbol enligt indierna, en helt annan betydelse för européer).


Banan + polisbilden är från förra veckans firande. Har lovat Svea att hon aldrig mer ska behöva bära banan-dräkt...

God natt.

1 kommentar:

  1. Men jisses vilka söta barn! och vilken söt banan!
    Det är spännande att följa er familj här från ett regnigt Göteborg! Snart går flytten här av Vectura! Ha det bäst! Hälsningar Camilla Kempe

    SvaraRadera