lördag 3 december 2011

Myror o väntan!

Lördag och 3:e luckan, barnen vaknar tidigare än vanligt, de små kropparna vet även i sömnen att det finns chokladkalender o paket som väntar varje morgon.

Idag upptäckte Rikard dock att det inte bara är barnen som gillar chokladkalendrar, även de tusen myror som är på plats så snart det vankas sötsaker. Rikard skickade in kalendrarna i frysen och sanerade platsen. I morgon ska han inspektera och besluta om vi kan rädda några luckor.

Det var myrorna det, nu över till väntan.....

Det var idag family day på mitt jobb. Vi som är expatriater hade blivit tillfrågade att göra uppträdanden under kvällen - man börjar lära sig upplägget på denna typ av arrangemang så jag ville inte delta. Dock var det en smart kollega som kom på att vi kunde gå samman med ett lucia-tåg. Alla svenska familjer som önskade kunde hänga på. Vi deltog hela familjen (Svea lucia, jag tärna, Rikard stjärngosse, Holger pepparkaks-gubbe). Min kollega hade efterfrågat tidigt framträdande då många småbarn deltog. Vi blev ombädda att byta om 18 och vara klara för start 18:15, sedan började väntan..........ingen tydlig information om väntetid eller vilka nummer som låg före oss, så efter varje nummer stod vi klara med tända ljus, men då ännu ett bidrag startade före oss släkte vi ljusen igen......efter en timmes väntan med såå tålmodiga barn blev det vår tur. Framför ca. 2000 kollegor körde vi svenskt lucia-tåg och det gick jättebra.

Familjedagen innehöll även typiska indiska stånd med olika lekar, spunnet socker, smaksatt is o hoppborg.

Lägger med en bild på kalendrar i frysen och några bilder från familjedagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar