söndag 29 augusti 2010

Söndagkväll i Bangalore!

Nu är klockan 22:10 - dags att krypa till kojs efter en superhärlig helg. Den började nästan i torsdags, då vi hade finbesök av Carolinas kollega från Göteborg (hon hade med sig Polly, Kex-choklad och Smågodis). Rikard hade ordnat en fin ugnstekt oxfilé med klyftpotatis, efter det blev det kladdkaka och glass (mums).
Fredagskvällen blev det lasagne på terassen.

Lördagen var lugn som vanligt (= Carolina behöver inte stiga upp 6:10 och skynda till jobbet). Carolina och barnen var hemma medan Rikard var på upptäcksfärd med chauffören - kom hem med två madrasser till gästsängen och två UPS-enheter (för att skydda router och tv vid strömavbrott och strömpikar). Maiden lagade Indisk lunch, bröd i stekpanna och blomkålsgryta. På kvällen hade vi en Västerås-familj på besök och åt Tacos, det var riktigt trevlig (Barnen lekte bra tillsammans och de vuxna gick igenom livshistorierna...nästan).


Idag fick vi studsmatte-besök, Sveas svenske klasskamrat med lillebror och mor. Efter det tog vi våra cyklar och gav oss ut i den INDISKA TRAFIKEN. Vi cyklade till Forum Mall (köpcentrum) och åt på en Italiensk restaurang. Efter maten cyklade Rikard och barnen hemåt medan Carolina fortsatte sin cykeltur uppåt gatan - vi hade fått tips om en ekumenisk kyrka i vår del av stan och Carolina utforskade vad det var. Det verkar vara en trevlig liten kyrka med blandad nationalitet, verksamhet för både unga och gamla. Gudstjänsten startar 9:00 på söndagar (tidigt tycker Rikard) och vi ska göra ett besök nästa söndag har vi bestämt.



På vägen tillbaka mötte vi en av de svenska familjerna i en helröd Royal Enfield (motorcykel) med sidovagn. Ekipaget ser ut att komma från en 50-60-talsfilm, men är splirrans nytt. De har köpt det här i Indien från huvudfabriken. Rikard har för sig att han ska skaffa något liknande (men han har inte motorcykel-körkort)


Helgen avrundades med Scones på terassen - å vad gott och avslappnande.

Måste skicka med en bild på en sur prinsessa.....


Trevlig vecka på er, alla följare!
God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar