lördag 19 mars 2011

Maldiverna!!!


Idag kl.12.30 landade vi på Maldiverna. Jag, Carolina, Holger, Svea, farmor Brita, min syster Sofie, hennes man Marcus och deras Lilly.

Här är helt underbart! Vi bor på Bandos island, en medelstor ö som man promenerar runt på 30-40 minuter. Allt på ön hör till hotellet. Tror det är så med de flesta öar här, att ett hotell äger hela ön.

Hotellrummen ligger utspridda på ön och finns i 4-5 olika karaktärer och storlekar. Varsomhelst på ön kan man gå ner mellan träden/palmerna och lägga sig på stranden.
Efter bara några simtag från strandkanten svävar man ut över korallrevet som är kanske 60 m brett. Snorklingen är mästerlig här. Vi har sett massor med olika färgglada fiskar och även hajar! På kvällen såg vi också två hajar (black tip reef shark, sägs vara vegeterianer), kanske en meter långa med fenan över vattenytan simma alldeles vid strandkanten.

Efter middag och kvällsdopp i poolen har vi lagt barnen och sitter nu på terrasen utanför vårt rum och ska spela Yatzy. En landkrabba stor som min handflata stryker omkring här och försökte nyss trycka sig in genom vår dörr. Den dörren kommer att hållas stängd och låst i natt!












Ps. Jag förlorade Yatzyt stort, fick inte ens bonus... :(
//Rikard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar