fredag 6 maj 2011

Cricketkväll

Igår kväll var jag på cricketmatch. Det var Royal Challengers of Bangalore som tog emot Punjab Kings. Royal Challengers vann i utklassningsstil med Chris Gayle som den store hjälten. Han ensam stod för 107 runs varav runt 9 sexor och kanske 10 fyror. Världsklass! RCB svarade för 205 runs på 20 overs.

När så Punjabs bäste slagman brändes ut innan han ens fick slå ett slag så var saken i praktiken klar. Mina följeslagare, Carolinas kollegor, tyckte då det var så tråkigt att se klart matchen så vi åkte hem innan matchen var slut för att slippa den värsta trafiken.

Ursäkta alla crickettermer, jag antar att de flesta inte fattar nåt av det, men cricket är ganska roligt när man väl förstår hur det funkar. En blandning av baseball och brännboll ungefär. Det spelas i alla gamla engelska koloni-stater så det är en ganska stor sport. Borde få plats i OS tycker jag!

Matchen gick mellan åtta och elva på kvällen. Lite långtråkigt ibland, särskilt eftersom det aldrig var riktigt spännande resultatmässigt, men ändå roligt att se. Nämnde Chris Gayle slog t. ex. ett slag över taket på stadion. Han var riktigt het igår kväll!

Arrangören har sina tricks för att få fart på publiken. Cheerleaders a la USA, kända bollywood-filmstjärnor från trakten som kör ärevarv innan matchen började, och så en trumpetfanfar som följs av folkets jubel om det blir för tyst. Ibland startar speakerna hejaramsa med taktfast "RCB RCB RCB...". Publiken är inte sen att hänga på. Något som skiljer från Sverige var att det inte var så mycket applåder/klappa händer, mer skrik och jubel. I biljetten ingick indisk buffe (väldigt starkt som vanligt) och vatten.

Tidigare på dagen var jag med några damer på konstutsällning i stan. Två kända konstnärer (har redan glömt vad de hette) var med och gjorde var sin tavla på plats. Den ena (en gammal indier med säckiga kläder och stor mustasch) började måla på en tavla mitt framför oss utan att säga ett ord. När han sedan blev ombedd att vrida lite på tavlan för att vi skulle kunna se bättre, mumlade han något som lät som nej och fortsatta måla. Inget fick störa honom. Han var inne i sin skaparvärld!

Idag lördag ska Holger på kalas och vi andra njuta av sol och kanske bad.

/Rikard

1 kommentar: