måndag 16 maj 2011

Norsk-svenskt samarbete


Hej!
Ännu en vecka har passerat. Barnen har gått i skolan/dagis och verkar trivas bättre och bättre. Svea har äntligen börjat prata lite engelska, på skolan och även här hemma med Savitri, även om det bara är enstaka ord.

Savitri och hennes barn var här i lördags kväll och var barnvakt för första gången. Jag och Carolina förverkligade vår fyrtioårspresent till Anna genom att bjuda Anna och Johan på middag i stan med barnvakter hemma. Vi var på en Japansk restaurang och satt runt ett stekbord där vår mat tillagades av en spektakulär kock som hade matlagningsshow och visade jongleringskonster med sina redskap. Det var i alla fall väldigt god mat, räkor, kyckling, biff och fried rice, och en trevlig kväll!

Hemma hade det gått jättebra med barnen. De hade kollat på film och ätit popcorn och godis.

Igår, söndag, var vi först i kyrkan, sen åkte vi till det barnhem där de ska bygga en ny byggnad med fyra sovrum med tillhörande toaletter. De hade just avslutat "byggstarts-pujan", en slags ceremoni som genomförs innan något bygge sätts i gång, för att välsigna bygget. Präster hade varit där och uttalat välsignelser över entreprenör, ägare och några spadar och andra redskap. Ägaren fick sedan ta första spadtaget.

Jag ska vara med i detta bygget som någon slags kontrollant för ett norskt företag som sponsrar bygget. Harald som representerar det företaget har ingen tid att följa upp bygget och han vill inte bara släppa iväg pengarna till en indisk entreprenör utan att veta hur pengarna används, vilket är högst förståeligt... Så där kommer jag in i bilden. Jag ska se så att de bygger det de lovat innan vissa utbetalningar sker. Och naturligtvis så att de bygger enligt överenskommen plan/ritning, vilket nog inte är helt självklart i detta land... Ska bli spännande!
Vi lunchade med Harald och Kari och deras barn på den italienska restaurangen Toscano. Innan dess, lite shopping på Decathlon. Holger hade koll på att Niklas ville ha en ficklampa därifrån, så den är nu inköpt!

//Rikard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar