söndag 10 juni 2012

Avsked och kalas i massor!

Nu är vi i finalen - avsked och kalas - kul och tråkigt - tack, adjö och på återseende!

Sedan sist här på bloggen har dagarna och veckorna varit intensiva på alla håll. Helgen efter visum-svängen var vi ute på restaurang med Anna och Johan, helgen efter det var det avskedskalas på barnhemmet och hos Åsa o Tomas. Denna vecka har det varit avslutning på Holgers skola, födelsedag för Svea, avskeds-middag med Kjell o Kristina, barnkalas för Svea o avskedskalas hemma hos oss.



Då vi insåg att vi bara orkar med en kalas-dag ordnade vi så att Sveas barnkalas var mellan 10:00-12:30, för att sedan gå över i ett avskedskalas med föräldrar och ytterligare vänner mellan 12:30- 15.

Vi passade på att en sista gång utnytja den bekvämlighet som finns i detta land, med mycket support och inköpt tjänst. Svea fick nöja sig med ballonger, arm/ansikts-målare och trollkarl (ingen rosa vägg med prinsessor detta år). Vi fixade fruktsallad och "svensk" tårta.




För avskedskalaset hyrde vi "indiskt" tyg-tält/tak, bord o stolar, porlin från någon kontakt våran chaufför har. De kom igår och satte upp ställningar o bord. Mat köpte vi på "take away" från en italiensk restaurang, hämtades av vår chaufför och en annan familjs chaufför vid tolv - lagat och klart (bara lite halvklar potatis-gratäng) - till efterrätt hade Rikard och Savitri bakat hela veckan (kanelbullar, drömtårta, choklad-kaka, choklad-bollar, kärleks-mums o havre-kakor).Grädden på moset blev Rikards äggost (mycket uppskattad).





Kroppen är nu härligt seg, hjärtat o hjärnan är lite rörig med alla avsked som ligger bakom och ännu framför.

Då vi var ute på restaurang i går kväll (utan barn) och idag behövde hjälp här hemma blev det första övernattningen för Savitri, Deepa o Deepak. Barnen är mycket fästa vid vår maids barn, de leker och skojar tillsammans - när vi ska bort och Savitri ska vara barnvakt följer alltid Deepa o Deepak med. I natt sov de på madrass i barnens rum o Savitri sov i gäst-rummet.

Avskedskalaset på barnhemmet förra helgen var mycket rörande - barnen hade övat in danser som de visade upp, vi fick gåvor och de var så fina - Rikard ska försöka komma dit några fler gånger innan vi åker hem.


Holger hade som sagt också sin final-vecka på Indus. Under måndagen var det "award ceremony" då de fick diplom, torsdag var det "class party" och "bye ceremony", fredag var det "student led conference" då Holger ficka ta med oss runt i klassrummet och visa sina färdigheter i natur-kunskap, engelska och matte.

Veckan framöver blir det personal-dag på Wonderla (Vi, Savitri och Ramesh med familjer), sortering inför hus-packning nästa måndag samt överrasknings-helg med min grupp på Volvo med familjer.

God natt från Bangalore!
/ Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar