fredag 12 november 2010

Fredag = Första dagen på Carolinas semester

5:e November

Idag är det återigen helgdag i Bangalore (Di-Wali). Orden skräckblandad förtjusning passar perfekt in på känslan som infann sig då vi beskådade fyrverkerier och smällare i Palm Meadows. Vi satt ikväll på terrassen och beskådade, men mest hörde, hur våra indiska grannar firade. Grannen mittöver hade fyra kassar fulla med ”crackers” (inköps på hak på bild) – det tog några timmar innan de var klara.


Tisdag var en lugn dag hemma vid poolen medan Carolina jobbade, Savitri hade gjort indisk ostgryta till middag.
Onsdagen blev det nationalparks-besök för semesterfirarna – dock gjorde regnet utflykten något blöt och därmed förkortad.
Denna kväll blev det svensk varmkorv med bröd. Vi tinade även de räkor Henrik hade haft med från Sverige och avnjöt då barnen somnat. Torsdag blev det pool-dag igen, på kvällen följde Cecilia chauffören till Carolinas jobb och de åkte sedan på lite kvällsshopping med efterföljande middag på Indisk restaurang (Tandori-mix, med ris och naan). Rikard bjöd de som var hemma på marinerad oxfilé).

Idag tog chauffören oss alla på en kort-sightseeing i centrum. Vi hade planerat att gå till lekparken i Cubbon park, men den var stängd dagen till ära. Det fick bli ett varuhus med lunch istället – solen kom fram så vi fick bråttom hem till pool-bad innan den försvann.

Det har inte varit så mycket sol i veckan – bara söndagen var helsolig, övriga dagar har det varit huvudsakligen regn, vilket är ovanligt här i Bangalore (och olyckligt när man har Sverigebesök)

I natt kommer Janne, Brita och Malin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar