söndag 16 januari 2011

Mys- & slappar-helg


En vecka går fort - veckan som gick var ganska rutinerad - Carolina (jag) var iväg (resa + jobb) mellan 07:00-18:00, barnen gick på förskola 9:00-13:00. På kvällarna åt vi middag, lekte lite, barnen somnade, föräldrarna skypade och surfade.......eller nej, detta var ju veckan då Carolina hade omstart för sitt nya träningsliv. Jag och Anna (mamma nr.2 i storfamiljen) var på gymmet på måndagen, sedan gick jag själv i torsdags (Anna var förkyld). Tisdag och Onsdag var Rikard iväg på badminton och tennis. Rikard och barnen har både spelat tennis och badminton denna vecka.

Barnen var lediga på fredagen så då hade de planteringsdag här hemma (se bild ovan). När vi flyttade hit tog Rikard med några påsar frön - nu ligger de nedbäddade i jorden - vi får väl se hur de trivs i Indiskt klimat.

Helgen började med myskväll med barnen, vi åt poppcorn och såg på "Hitta Nemo". När de hade somnat kom Anna, Johan och deras babywatcher över till oss. Vi satt på vår terrass, pratade och drack te.

Lördagen blev det frukost enligt de nya rutinerna, framför ett avsnitt av "Albert & Herberts julkalender". Rikards åkte på shopping-tur med chauffören medan vi andra pärlade. Sedan blev det badminton för hela familjen (Svea har ett rack, men hon gillar bäst att hålla koll på "bollarna"). Savitri gjode indisk lunch till oss och det var kanon-gott (Pallak-paneer och Alo-Parata = Spenat- & Ostgryta med Potatis-bröd).

Efter lunch blev det pool-bad. På kvällen var vi hembjudna till en trevlig familj i området. De hade även bjudit in en Amerikask familj. Trevlig kväll i goda vänners lag (och lite vattenkoppor). När barnen somnat vid 21:30-tiden blev det "Prison Break"

Då barnen somnat sent tre kvällar i rad beslutade vi att de fick sova ut idag. Holger gjorde det till 07:45 och Svea till 08:30, så det blev ingen kyrka idag. Vi åt frukost och grannarna mitt över hängde på en "second breakfast". Vi förberedde en svensk fläskytterfilé och skalade potatis innan vi gick till poolen. Sedan blev det söndags-middag hos oss med Widemans (mitt över) och Edshage (vi var hos igår) - tråkigt nog var mamma Edshage sjuk, men pappa och barn var med. Efter söndagsmiddagen skulle Rikard köpa "Baskin robbin"-glass, men glass-affären var stängd, så Rikard gjorde ett kap (inte) på "Häägen-Daas" (hur många äää och aaa är det?)-glass istället. Svindyr, men svingod.


Innan läggning blev det barbie-lek där uppe, data-spel där nere och sedan kvällsmat med varm choklad och macka.

Tack för denna helgen alla inblandade!

1 kommentar:

  1. Oj, vad trevligt ni verkar ha haft. En riktig kanonhelg låter det som. Hoppas fröna gror och växer riktigt bra.

    SvaraRadera