tisdag 6 juli 2010

Besök i Bangalore



Natten till tisdagen landade farbror Niklas i Bangalore. Han är officiellt här på uppdrag av Volvo bussar, inofficiellt handlar det om att förse vår familj med marabou-choklad, Bamsetidningar, hemmagjord lingonsylt och en hel del korv... Så det var lite julaftonstämning när vi ikväll var på hans hotell i Palm meadows, åt god middag och mottog alla dessa saker hemifrån. Även om vi bara varit här två veckor kändes det extra kul att få lite grejer från Sverige!


Holger fick jojon som vi glömde hemma, Svea fick sina kläder som vi beställt på internet och som levererades efter vi flyttat men mest glada var de över att få träffa Niklas tror jag. Han fick inte mycket lugn och ro under middagen...



Carolina har idag fått muntligt besked om att vi kommer få det hus vi såg i lördags som vi tyckte var OK. Det låter ju bra i alla fall. Hoppas bara nu att det ordnar sig denna gången. Vi vet dock inte när vi kan flytta in o.s.v. Det dröjer nog flera veckor innan det är klart.



Igår, när det inte hände så mycket under bensin-strejken som hölls i hela Indien, passade hotellpersonalen på att ha en egen badmintonturnering här nere på gatan. De flesta avdelningar var representerade; Lobbyn, restaurangen, chaufförer, mekaniker. Alla spelade i sina vanliga arbetskläder. Dock sågs inga städare till, sweepers. Jag tror de ligger väldigt långt ner i hierarkin här i Indien...

För övrigt har vi hållt oss ganska nära hotellet de senaste dagarna, mest p.g.a att där vet Rikard var toaletterna finns... Idag blev det dock en kort utflykt till Forum Mall, där Rikard, Holger och Svea tänkt köpa blompinnar, tejp och fiskelina för att kunna göra en flygande drake som de gör på bolibompa. Tejp hittade vi. Trodde vi hade hittat en burk med blompinnar, hade till och med fått ett glatt nickande "yes yes" från en butiksanställd på frågan flower-sticks? pekandes på burken. Men när vi öppnade hemma visade det sig att det var rökelsepinnar... Vet inte om det går att bygga en flygande drake av rökelsepinnar. Får se om det går att stå ut med stanken under byggtiden... Fiskelina hittade vi inte idag.

Nu ska jag lägga mig, kanske först kolla lite på Holland-Uruguay!
Godnatt, sov gott!
/Rikard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar