söndag 25 juli 2010

Måndag...

Hej!
Idag är barnen hemma från dagis. De är förkylda; hostiga och snuviga. Har varit så flera dagar nu. Så det blir en dag på hotellet för vår del. Om vi inte blir utslängda... De ringde nämligen igår kväll från receptionen och frågade om vi skulle checka ut imorgon (idag) för de var överbokade. Får väl se hur det blir med den saken... Carolina jobbar ju förstås som vanligt. Hon åker varje morgon kl.7 till jobbet. Jag tror hon går ner 6.50 och hoppas att en särskild snäll servitör är där som ser till att hon får kaffe trots att frukosten inte börjar förrän kl.7. Är han inte där blir det inget kaffe... På bilderna: Holger har lektion samt Svea och Samantha målar.

Holger och Svea tittar just nu på Tom och Jerry som går på Cartoon Networks. Sedan ska vi nog spela spel, mysa i sängen, lyssna på ljudböcker (kanske Tin-Tin och den mystiska stjärnan), beställa fiskpinnar och pommes frites till lunch, spela datorspel på bolibompa-webben, kanske duscha, spela nintendo, läsa böcker och sedan göra potatismos och korv lagom tills Carolina kommer vid 18-tiden.

I fredags köpte jag nötfärs för första gången till hamburgare som vi åt till middag. Köpte också grönsaker från ett grönsaksstånd på gatan. Tre tomater, en gurka, två vitlök, tre rödlök och en klase minibananer, allt för 45 rupies = ca 8 kronor. Kollade efter hamburgerdressing också, men hittade inte det. När jag frågade en i affären visade han mig mexicanska säsongskryddor i stället...

I lördags var vi i stan och besökte ett akvarium. Det var inte så stort som vi hoppats på, men ca 20- 30 små, vanliga akvarium fanns där i alla fall med olika sorters fiskar. Sedan gick vi till lekparken i Cubbon Park där vi varit förut. Vi åkte tåg och lekte. Tänkte åka båt som efter lunchen skulle öppna kvart över två enligt skylten, men när vi gick därifrån kvart i tre hade den fortfarande inte öppnat. Sånt får man räkna med här i Indien, att allt inte riktigt funkar som man tänker sig.

På kvällen var vi hembjudna till Nitika och hennes man. Nitika är en kollega till Carolina. De bjöd på några traditionella indiska vegetariska rätter som smakade väldigt gott. Inte så starkt som det brukar vara här i södra Indien. De sa, beträffande maten i Indien och hur den tillreds, att allt beror på vilka traditioner just den familjen har som lagar maten men generellt sätt i norra Indien är det mer fokus på dofterna från maten, men inte så starkt, medan det i södra Indien är mindre fokus på dofterna men starkare mat.

Det var en trevlig kväll som vi får bjuda tillbaka när vi fått vårt hus. Innan vi gick drack vi te och tittade på bilder från deras bröllop. De hade t.ex. utsmyckade elefanter och runt 800 gäster.

Igår tog vi det lugnt, var på Forum mall, bowlade på minibowlingen, körde bilspel och åt söndagsmiddag på Toscano. Denna gången beställde vi efterätt för första gången med bl.a. vaniljglass som vi inte vågat äta tidigare. Men magarna mår bra än så länge i alla fall, så nu blir det kanske lite mer glass i fortsättningen.

//Rikard

Ps. En särskild hälsning till släkten på pappas sida som idag samlas för den årliga veckan i Skanör. Och du Klas, jag tror nog trombonsektionen klarar sig alldeles utmärkt utan mig... Hoppas det kan bli läge att du kommer och hälsar på. Det vore väldigt roligt. Det gäller för övrigt vem som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar