onsdag 21 juli 2010

En vecka senare

Nu har en vecka gått sedan förra inlägget. Niklas åkte hem i går kväll, tråkigt tycker vi. Det var så perfekt att få ett otippat besök när allt kändes mörkt med huset. Tack för att du kom Niklas - det var så skojigt!


Efter Wonder La tog semesterfirarna det lite soft på onsdagen. På torsdagen blev det Nationalpark och Zoo (Vita tigrar, elefanter och lejon m.m.)



På lördagen åkte vi alla på helgutflykt. Klockan 7:00 var chauffören här och vi startade vår resa mot Mysore (3,5 timmar sydväst från Bangalore). Vi passerade silkes-staden, leksaks-staden, socker-staden och historie-staden. I leksaks-staden stannade vi till vid en av många butiker som sålde egentillverkade leksaker. Det blev några snurror och en gubbe i trä. I historie-staden tog chauffören oss in till en liten by med ett tempel som centrum, vi gjorde en kort visit och åkte sedan till Mysore.



Mysore är känt för sitt Mysore palace (ett stort och mäktigt palats). Efter incheckning på hotellet med lunch och dopp i pool åkte vi till palatset. Då vi parkerade blev vi attackerade av försäljare, de ville sälja solfjädrar, trälådor, smycken, nyckelringar, instrument, skor....m.m. Efter att vi trängt oss igenom försäljarmassan kom vi så fram till palatset. Guidad tur med hörlurar och efterföljande elefantridning. På kvällen återkom vi till Palatset för att se på ljuständningen - klockan 19:00 varje helg-kväll tänds palatset upp med tusentals lampor. Nästan som Jul på Liseberg, fast bara nästan.



På söndagen åkte vi till en äventyrspark med vatten-lek och åkattraktioner. Innan vi lämnde Mysore åkte vi till en känd trädgård (KRS Garden) med fontäner och blomsterprakt i olika etage. Massa människor var samlade, främst för att beskåda den spelande/dansande fontänen som startade då mörkret fallit på.



Vi var inte hemma i Bangalore förrän 23:30 (barnen somnade i bilen på vägen hem).

I måndags började Svea och Holger förskolan. Niklas följde med Svea och Rikard följde med Holger. De har fått varsin logg-bok där läraren skriver hur dagen har varit och eventuell information till föräldrarna.

För Holger har det gått så bra att fröken (Ms Delli) idag skrev i logg-boken att Holger kan komma som vanligt i morgon (torsdag) för han är redan inne i rutinerna.

För Svea går det inte riktigt lika bra. I logg-boken stod det idag "Svea was upset today. But she still shared her interest to do all the classroom activities. She hold my hand and she is fine. We will help her to settle"

Vi får skriva oftare så blir det kortare

3 kommentarer:

  1. Henrik Arvidsson22 juli 2010 kl. 13:10

    Ville bara informera om att även jag är inne här och läser ibland emellanåt när tillfälle dyker upp, intressant att följa era äventyr... Vi åker tillbaka till Göteborg nu på söndag så då skall vi försöka oss på att få kontakt via skype. Ha det så bra så länge och lycka till med hus och dagis mm... Hälsningar från Henrik (bror, farbror, svåger)

    SvaraRadera
  2. Vad jag har lust att komma och hälsa på er. Hoppas att det kan bli någon gång nästa vinter. Nu är det snart dax för skanör igen. Kommer att sakna er där. Hur ska jag klara mig i trombonstämman ensam? Hoppas att allt löser sig med huset. ha de bäst /Klas

    SvaraRadera